De stranden: Paradijselijk mooie stranden, varierend van zand- en kiezel en verschillende baaitjes.

Mooie dorpjes en steden: Witte dorpjes met kronkelstraatjes, stadjes met hippe strandtenten

Mooie natuur: Stranden, bergen, valleien en wijnvelden liggen allemaal vlak bij elkaar en lopen in elkaar over.

Actief: zwemmen, fietsen, wandelen, golfen, zeilen, de pretparken van Benidorm (o.a.Terra MiticaAqualandia) en nog veel meer activiteiten.

Orihuela Costa biedt kilometers zandstranden gelegen aan Playa Flamenca, La Zenia en Dehesa de Campoamor en twee mooie jachthavens in het mondaine Cabo Roig en Dehesa de Campoamor. Aan de Mar Menor zijn er talrijke watersportmogelijkheden (snorkelen, duiken, zeilen,...).

De streek van Orihuela staat ook bekend om de verschillende golfbanen ( Las Ramblas Golf Club, Villamartin Golf Club en Lomas de Campoamor Golf Club) in de directe omgeving.

In een straal van 3 km rond het huis zijn er 6 commerciële centra. Het grootste commerciële centrum van de streek Zenia Boulevard (80.000m²) heeft zijn deuren geopend in september 2012. In de omgeving bevinden zich verschillende supermarkten (Aldi, Consum. Lidl, Mercadona, ...). Iedere dag van de week is er ook een markt in de omgeving en zijn er de kraampjes op de boulevard in Torrevieja.

Ook op culinair gebied valt er heel wat te beleven in de directe omgeving. Er is keuze uit de restaurants met lokale specialiteiten maar de Italiaanse, Chinese, Indische en andere keukens zijn er ook te vinden Er is zelfs een Michelin sterrenrestaurant in de buurt. Tijdens de middag kan je bijvoorbeeld gezellig tafelen aan de jachthaven van Torrevieja waar een dagmenu te vinden is tegen zeer democratische prijzen.

Wie graag het nachtleven induikt krijgt hier ook volop de kans toe in de bars en pubs in de buurt. Binnen een straal van 5 kilometer kan je bijvoorbeeld karten, paardrijden,.. maar voor wie het graag rustig houdt is er altijd de comfortabele tuinset op ons terras met zicht op zee.