MEDITERRAAN KLIMAAT

Wens je te ontsnappen aan de regenachtige dagen in België? Dan hebben wij goed nieuws voor u! De Costa Blanca heeft één van de zonnigste klimaten van Europa. Ondanks de aangename temperaturen in zowat alle streken van Spanje, ben je aan de Mediterrane kustlijn van de Costa Blanca aan het juiste adres als je echt van de zon wil genieten !

Met gemiddeld 320 dagen zon per jaar telt de Costa Blanca meer dan dubbel zoveel zonuren dan in België!

 

GEZONDHEIDSVOORDELEN

Volgens de wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is de Costa Blanca één van de gezondste regio's in de wereld om in te leven door de bijna eindeloze zonnestralen en lage luchtvochtigheid. In deze tijden, waar luchtvervuiling in grote steden voor kopzorgen zorgt, is de luchtkwaliteit aan de Costa Blanca meer dan uitzonderlijk te noemen.

 

SPECTACULAIRE UITZICHTEN

De Costa Blanca wordt letterlijk vertaald als de “witte kust”. Het landschap bestaat voornamelijk uit de Middellandse Zee en een prachtig zicht op de bergen. Daarnaast is het de moeite waard om een van de verschillende natuurparken te bezoeken of een balletje te slaan op één van de vele prestigieuze golfterreinen.

 

SPAANSE TAAL

Wist je dat Spaans de tweede meest gesproken taal is ter wereld? Voor maar liefst 600 miljoen mensen is Spaans een officiële taal. Geef toe, het is leuk om op een zonnig terrasje zelf je beste Spaans boven te halen... “Una cerveza por favor!”

 

LEVENSKOST

Het dagelijks leven is een stuk goedkoper in Spanje dan in België. Van voeding en drank tot elektriciteit, water en gas. De rekening zal er een stuk lager liggen!

 

VERBINDING

De Costa Blanca heeft maar liefst 3 internationale luchthavens: Alicante, San Javier en Murcia. Vandaag de dag zijn er tal van mogelijkheden om rechtstreeks vanuit Brussel, Charleroi, Oostende, Luik en Antwerpen te vliegen op Alicante.

 

FIESTA

Iedere stad in Spanje heeft zijn eigen fiesta's. Dan komen de mensen op straat om te feesten zoals ze dat alleen in Spanje kunnen.

Eén van de meest bekende feesten aan de Costa Blanca zijn de “Fallas” in Valencia. Dit meerdaags festival gaat elk jaar door in maart en is uitgegroeid tot een van 's werelds grootste vuurwerkfeesten.